Het expertverhaal van CosMENtis.

CosMENtis, de geprefereerde partner van de beauty professional.

CosMENtis is de nummer 1 partner voor superieure kwaliteit inzake huidverbetering voor mannen. Het gamma scheer- en verzorgingsproducten MEN3 is ontstaan uit de zoektocht van Katleen Vrombaut naar een doeltreffende en huidverbeterende verzorging exclusief voor de mannenhuid. Een boeiend, eerlijk en overtuigend verhaal!

Katleen, aangenaam.

“Door mijn opleiding en achtergrond als apotheker raakte ik enorm geboeid door cosmeceuticals en wat die betekenen voor de huid. Het viel me hoe langer hoe meer op dat er weinig doeltreffende verzorgingsproducten voor mannen op de markt verkrijgbaar zijn. Vaak zijn het afgeleiden van verzorgingslijnen voor vrouwen die totaal niet afgestemd zijn op de mannenhuid. Want die verschilt, zoals jullie dagelijks ervaren, wezenlijk van een vrouwenhuid. Het hormoon testosteron bepaalt de eigenschappen van de mannenhuid en geeft ze een andere structuur dan de vrouwenhuid. De mannenhuid heeft meer collageen, elastine en talg/haarfollikels. De huid is dikker, vetter maar ook minder gehydrateerd en heeft dus meer vocht nodig. Mannen krijgen weliswaar minder snel rimpels maar ze zijn wel dieper. Logisch toch dat deze huid ook anders reageert op de ingrediënten en texturen van verzorgingsproducten?

Dat triggerde mijn passie om zelf werkzame cosmeceuticals voor mannen aan te bieden. Bovendien was er ook altijd al de drang tot ondernemerschap. Meteen de reden waarom ik na 8 jaar als officina-apotheker ben overgestapt naar de farmaceutische industrie waar ik mijn kennis gedurende 10 jaar kon aanscherpen. En dan begon mijn zoektocht naar de meest innovatieve en werkzame producten. Die bracht me op vele plaatsen in de wereld. De import en verdeling van 4VOO in de Benelux ligt aan de basis en bestaansreden van CosMENtis: bridging pharmaceuticals and men´s skincare. Door het onverwachte overlijden van de eigenaars van 4VOO, werd in 2021 de productie van het gamma wereldwijd stopgezet. Dat gaf mij het spreekwoordelijke duwtje in de rug om de sprong te wagen en de MEN3-scheerlijn uit te breiden met een eigen MEN3-verzorgingslijn. De uitdaging? Met minder producten nog straffere resultaten bereiken dan met 4VOO. Missie geslaagd!

De MEN3-producten worden door mezelf geformuleerd, gecontroleerd en in thuisland België onder de strengste kwaliteitscontroles ontwikkeld met ervaren chemici. Man, mannelijk, mannelijkst: het is en blijft voor al mijn producten het beoogde doel. In kwaliteit, gebruik, resultaat en uitstraling.”

Jij en CosMENtis.

CosMENtis werkt uitsluitend samen met professionals zoals jij. De MENcare-experten worden zorgvuldig geselecteerd en opgeleid om deskundig advies te geven over het scheren en verzorgen met onze producten. Jij bent dan ook de ideale adviseur om mannen te tonen hoe ze van hun scheer- en verzorgingsritueel een favoriet me(n)moment maken.

MEN³ is exclusief voor:

 • Beauty Professionals
 • Beauty klinieken en dermatologen
 • High end haarkappers
 • High end Concept stores

Samen naar een succesvol partnership.

Wij ondersteunen jouw succes.

 • Je krijgt exclusiviteit in je regio
 • Je krijgt goede samenwerkingsvoorwaarden
 • Je ontvangt POS-ondersteuning, gebruiksklaar beeld- en tekstmateriaal voor je marketingcampagnes
 • Wij promoten het merk MEN3 en onze MENcare-experts
 • Wij adviseren je en delen onze kennis over consumentenbenadering
 • Wij coachen je om een perfecte MENcare-expert te worden

De belangrijkste voordelen van onze producten.

 • Speciaal ontwikkeld om de problemen van de mannenhuid te voorkomen, de huid te verbeteren en ze gezond en strak te houden.
 • Sinds 2001 ervaring in onderzoek en ontwikkeling van MEN3 shaving en skincare
 • Unieke, gepatenteerde producten – 100% Belgisch
 • Toekomstgerichte ECO-vriendelijke, farmaceutische formuleringen
 • Hoogtechnologische producten met 80%-90% natuurlijke, zuivere ingrediënten

Interesse om verdeelpunt te worden?

Nog vragen?

Heb je een vraag over de verkoop of het gebruik van MEN3, Silk Solution of Eco Wegwerpmateriaal? Laat via deze link je boodschap achter en een van onze experten antwoordt je zo snel mogelijk.

Contact