Mijn passie, mijn verhaal.

Door mijn opleiding en achtergrond als apotheker raakte ik enorm geboeid door cosmeceuticals en wat die betekenen voor de huid. Het viel me hoe langer hoe meer op dat er weinig doeltreffende verzorgingsproducten voor mannen op de markt verkrijgbaar zijn. Vaak zijn het afgeleiden van verzorgingslijnen voor vrouwen die totaal niet afgestemd zijn op de mannenhuid. Want die verschilt, zoals jullie dagelijks ervaren, wezenlijk van een vrouwenhuid.

Het hormoon testosteron bepaalt de eigenschappen van de mannenhuid en geeft ze een andere structuur dan de vrouwenhuid. De mannenhuid heeft meer collageen, elastine en talg/haarfollikels. De huid is dikker, vetter maar ook minder gehydrateerd en heeft dus meer vocht nodig. Mannen krijgen weliswaar minder snel rimpels maar ze zijn wel dieper. Logisch toch dat deze huid ook anders reageert op de ingrediënten en texturen van verzorgingsproducten?

Dat triggerde mijn passie om zelf werkzame cosmeceuticals voor mannen aan te bieden. Bovendien was er ook altijd al de drang tot ondernemerschap. Meteen de reden waarom ik na 8 jaar als officina-apotheker ben overgestapt naar de farmaceutische industrie waar ik mijn kennis gedurende 10 jaar kon aanscherpen. En dan begon mijn zoektocht naar de meest innovatieve en werkzame producten. Die bracht me op vele plaatsen in de wereld.

De import en verdeling van 4VOO in de Benelux ligt aan de basis en bestaansreden van CosMENtis: bridging pharmaceuticals and men´s skincare. Door het onverwachte overlijden van de eigenaars van 4VOO, werd in 2021 de productie van het gamma wereldwijd stopgezet. Dat gaf mij het spreekwoordelijke duwtje in de rug om de sprong te wagen en de MEN³-scheerlijn uit te breiden met een eigen MEN³-verzorgingslijn. De uitdaging? Met minder producten nog straffere resultaten bereiken dan met 4VOO. Missie geslaagd!

De MEN³producten worden door mezelf geformuleerd, gecontroleerd en in thuisland België onder de strengste kwaliteitscontroles ontwikkeld met ervaren chemici. Man, mannelijk, mannelijkst: het is en blijft voor al mijn producten het beoogde doel. In kwaliteit, gebruik, resultaat en uitstraling. Bovendien geloof ik écht dat verzorgde mannen aantrekkelijker zijn.

MEN³ producten zijn H.I.P. (tot de derde macht³) Human³, Inspiring³, Pure³

HUMAN: De MEN³ producten zien alleen het levenslicht als alle details kloppen en ze écht beantwoorden aan ZIJN noden!

INSPIRING: Tijdelijke trends zoekt MEN³ niet. De focus ligt op een langetermijnrelatie met innoverende en superkrachtige ingrediënten die een leven lang het gewenste resultaat opleveren.

PURE: MEN³ is puur van ingrediënt tot verpakking.

Ik geloof ook sterk in het K.I.S.S. Principe

Onze all-in-one producten zorgen ervoor dat je geen gedoe hebt met 68 potjes en tubes.

Dit is niet alleen handig voor mannen die snel en efficiënt resultaat willen, maar ook voor salons die op zoek zijn naar een minimale investering in stock. Als beautyprofessional hoef je dus geen breed gamma aan te kopen. Dit resulteert niet alleen in besparing van jouw budget, maar ook heb je geen dode voorraad meer! K.I.S.S. “KEEP IT SIMPLE SKINCARE AND SHAVING

Interesse om verdeelpunt te worden?

Katleen is een top madam! Ze inspireert me steeds om telkens buiten mijn comfort zone te gaan en nieuwe doelen te stellen. Ik kijk steeds uit naar onze maandelijkse peptalk! De producten van MEN3 zijn gewoon top, waardevolle ingrediënten in ieder product, een zalige geur, ik ben helemaal fan! Wat ik ook wel aangenaam vind is dat je vrij bent in je keuzes, geen verplichte startorders, kortom een hele fijne samenwerking met de firma en Katleen!

Katleen is dé expert voor huidverbetering en baardverzorging voor mannen. Met haar 20 jaar ervaring en onderzoek levert ze werkelijk topproducten af. Ik ken haar ondertussen als een gedreven zakenvrouw die haar klanten opleidt en begeleidt tot professionals in mannenhuidverzorging. Haar missie: zicht- en voelbaar resultaat met een minimale inspanning. En daar slaagt ze volledig in!

Samenwerken met CosMENtis was voor mij de allerbeste beslissing ooit!
Thinking out of the box, suggestief meewerken aan de groei van je eigen persoonlijkheid en je business.
Fier dat ik bij mezelf tot één van de eerst klanten mag noemen van Katleen.
De groei van mijn zaak, dank ik vooral aan haar ongedwongen en eerlijke input. Katleen is niet iemand zoals 12 in een dozijn, maar zij is voor mij de dertiende ? Niet opdringerig, een luisterend oor naar de noden en de zorgen van haar klanten, vertrouwen, recht door zee, empatisch én zéér correct.
Een vrouw die zich niet uit het lood laat slaan door een tegenslag, maar ALTIJD doorgaat. R E S P ECT, en ook blij en dankbaar dat ik jou heb gevonden, om het zaadje van mijn zaak te helpen planten.
Hoop nog héél véél jaren met jou te mogen samenwerken, en SAMEN verder te groeien.

Gepassioneerd & gedreven, twee woorden die zoveel zeggen over Kathleen en CosMENtis.
Een onderneemster “pur sang”, alles tot in detail uitwerken, ontwikkelen en produceren.
Denkt mee met haar klanten en is zeer betrokken met hen.
Top dame.

Beste Katleen,

Via deze mail wil ik je eens een op date geven over de producten.

We brengen het hier in het salon aan als we de mannen hun baard hebben gedaan,
We krijgen super goeie responses van de mensen.

Ze hebben een instant gevoel vooral van de moisturizer,
Ze voelen het vanaf dat je het aanbrengt op hun gezicht.

Ik wil je langs deze weg nog een bedanken voor de goeie producten
En voor ons op de goede weg te zetten voor de verkoop te stimuleren

Christof

Nog vragen?

Heb je een vraag over de verkoop of het gebruik van MEN3, Silk Solution of Eco Wegwerpmateriaal? Laat via deze link je boodschap achter en een van onze experten antwoordt je zo snel mogelijk.

Contact