Over Silk Solution

Over Silk Solution.

Wij geloven dat – naast uw dagelijkse verzorging – een goede Slaap hygiëne Uw Huid, Haar en Looks een extra Boost geeft. We slapen 6 tot 10 uur per nacht. Dit is gemiddeld zo’n 32 JAAR van ons leven!

Slapen op een zijden kussensloop? Dit nachtelijk baden in luxe biedt meer voordelen dan decadentie.

Dermatologen adviseren te slapen op 100% zijde – 25 momme als onderdeel van uw huidverzorging. Test het uit en overtuig jezelf ? Klik hier om te bestellen

Wat zijn de afmetingen van de moerbei zijden kussenslopen SilkSolution?

De moerbeizijden kussenslopen SilkSolution, wat zoveel betekent als zijden oplossing, hebben een afmeting van 50*70 cm, wat de meest voorkomende maat is in België en Nederland en zelfs geschikt is voor ergonomische kussens van 45 op 65 cm of 40 op 60 cm.

Wat doet 100% zuivere moerbeizijde 25 momme voor je huid en haar?

Wat doet Fibrine?

Zijde bestaat uit 18 aminozuren, waarvan er één fibroïne (of fibrine) heet. Deze eiwitten zijn de bouwstenen van de zijde, dus blijven ook na veelvuldig wassen (uiteraard met een wasmiddel geschikt voor zijde)

Het eiwit fibrine heeft een kristalachtige structuur die de zijde haar kenmerkende glans geeft.

De helende en huid verbeterende eigenschappen van echte zijde op de menselijk huid komt omdat het eiwit fibrine een vergelijkbare eiwitstructuur en pH-waarde heeft als deze van onze huid.

Een gedetailleerd mechanisch onderzoek naar zijde en de huidcel regeneratie voordelen werd hier beschreven: Charu Vepari and David L. Kaplan Departments of Chemical & Biological Engineering and Biomedical Engineering, Tufts University.

Hoe komt het dat een zijde kussensloop je huid ook hydrateert tijdens de slaap?

Een 100% zuivere zijde 25 momme kussensloop van SilkSolution zit vol proteïnen (eiwitten), aminozuren en antioxidanten. Deze voeden en behouden de natuurlijke vochtbalans van jouw huid en haar terwijl je slaapt. Zijde houdt namelijk vocht vast in haar cellen. Hierdoor neemt zijde geen vocht weg uit de huid. Je huid blijft gehydrateerd. Het houdt de huid jong en fris. Ander textiel onttrekt meestal wel vocht uit de huid.

Nachtzweten? Verleden tijd met SilkSolution!

Zijde helpt bij het in stand houden van een adequate lichaamstemperatuur wat bovendien het ontstaan van huidontstekingen zal verminderen. De gelaagde, driehoekige kristalstructuur van fibrine bevat kleine holtes met lucht tussen de eiwitten, waardoor zijde luchtdoorlatend is.

De luchtigheid van zijde zorgt ervoor dat zijdeweefsel snel opwarmt en snel afkoelt. Dat heet temperatuur regulatie.  Hierdoor voelt zijde warm aan in de winter en koel in de zomer.

Het beste 100% natuurlijk middel tegen huisstofmijt.

Helaas…huisstofmijten zitten overal in je woning. In je zetels, vloerbekleding, gordijnen maar ze zijn massaal te vinden in uw slaapkamer en met name vooral op je hoofdkussen! Dit is de ideale leefplek voor deze beestjes. Ze leven erg graag in een vochtige, donkere en warme omgeving en voeden zich voornamelijk met menselijke huidschilfers. En als je weet dat we per dag miljoenen huidschilfers verliezen is er dus er is genoeg te eten voor deze kleine ettertjes.

Huisstofmijten kunnen klachten geven zoals: een verstopte neus, jeuk, moeilijk ademen en zelfs eczeem veroorzaken.

Slapen op SilkSolution is dan geen overbodige luxe. Meer weten? Klik dan hier voor de video

Klik hier om te bestellen

Wat is het verschil met satijn?

Soms wordt echte zijde verward met satijn.
De woorden “pure zijde”, “100% zijde” en “zuiver zijde” mogen alleen gebruikt worden als we spreken over 100% echte moerbeizijde, namelijk zijdevezels uitsluitend afkomstig van zijde voortbrengende insecten. Bron: ‘de Verordening (EG) nr. 1007/2011 over textielvezelbenamingen’

Satijn is een weeftechniek, waardoor een glanzende stof ontstaat van katoen, polyester of deels zijde. Vaak ontstaat verwarring met echte zijde omdat dit ook heel zacht aanvoelt. Echter, indien satijn deels uit polyester bestaat, is de kans groot dat je hevig transpireert en er net huidontstekingen ontstaan.

Hoe herken ik de echte zijde van nep?

Hoe kan je snel het verschil te herkennen tussen echte zijde en nep? Kijk in het waslabel!

Je kan ook testen of zijde wel écht zijde is door het te branden. Wanneer je een klein stukje in brand steekt, ruikt dit naar verbrand haar en brand langzaam met een constante vlam. De as die overblijft na het verbranden kan verpulverd worden tot een poeder. Kunstzijde daarentegen n ruikt naar verbrand papier. Polyester en satijn smelten vaak en de geur die achterblijft, lijkt op die van plastic of verbrande chemicaliën. De as van nepzijde kan niet worden verpulverd.

Klik hier om te bestellen

Een greep uit de studies en leuke weetjes over echte zijde

Dermatoloog Dr Stegman: Dr. Stegman bewijst dat er een verband is tussen de spierlagen in je huid en rimpels. Katoen geeft wrijving. Dat veroorzaakt haarverlies en slaaprimpels.

Quote: “Slapen op katoen staat in de top 5 van oorzaken van rimpelvorming.”

Dermatologen raden aan om te slapen op een 100% zijden kussensloop, vooral bij aandoeningen zoals een droge huid, allergie en eczeem. Ook bedlegerige patiënten varen hier wel bij!

Dr Sobel, 5 jaar lang verkozen als top dermatoloog door New York Magazine . Quote: “Long the secret of film divas, Silk pillowcases prevents facial skin from creasing during the night and allows the skin to glide along the pillow so the face rests comfortably without placing pressure on creased skin, effectively “ironing in” wrinkles”

Plastisch chirurg Angelica Kavouni : “I always sleep on silk so that my skin glides rather than drags across the fabric, reducing the chances of wrinkles – particularly those in the nasal labial fold between mouth and nose” (Sunday Mail)

Vanderbilt-Ingram Cancer Center & American Cancer Society beveelt chemotherapie patiënten aan om op een 100% – 25 momme moerbei – zijden kussensloop te slapen. Dit om zoveel mogelijk de huid te beschermen tegen een ‘perkamenthuid’*. Bovendien voorkomt het haarklitten en extra haaruitval.

* Een perkamenthuid is een zeer kwetsbare huid waarbij sneller wonden ontstaan, een huid die na chemotherapie of verbranding kwetsbaar is voor invloeden van buitenaf. Ook een sterk verouderde huid kan aanvoelen als perkament.

Echte moerbeizijde is duurzaam!

Zijde is milieuvriendelijk, want er is geen kunstmest, landbouwbestrijdingsmiddelen of pesticiden nodig. Om zijde tot een te spinnen is enkel water nodig en heel weinig energie. Zijde is bovendien biologisch afbreekbaar.

Klik hier en lees ook in Knack hoe zijde je leven kan veranderen?

Welk voordeel biedt de zijden kussensloop (SilkSolution) voor jouw salon?

De zijden kussenslopen zijn een perfecte aanvulling op alle beauty/kappers behandelingen en producten. Slapend op zijde gaat jouw werk, brushing of behandeling als het ware thuis bij de klant verder.

Bekijk hier de volledige presentatie

Klik hier om te bestellen

Nog vragen?

Heb je een vraag over de verkoop of het gebruik van MEN3, Silk Solution of Eco Wegwerpmateriaal? Laat via deze link je boodschap achter en een van onze experten antwoordt je zo snel mogelijk.

Contact